Daniel Kindberg
I styrelsen för två av Daniel Kindbergs privata bolag sitter en man häktad för grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott. Vid razzian mot Östersundshem tidigare idag beslagtogs Daniel Kindbergs dator. Foto: Robert Henriksson/TT
Polis

Ekobrottsanklagad i styrelsen för två av Kindbergs bolag

1:01 min

En man i Sollefteå misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt bedrägeri sitter i styrelsen i två av Östersundshems VD:s Daniel Kindbergs privata bolag.

Vid Ekobrottsmyndighetens razzia mot det kommunala bostadsbolaget Östersundshem tidigare på tisdagen beslagtogs vd:n Daniel Kindbergs dator. Förutom razzian mot Östersundshem gjordes även tillslag vid andra adresser i Jämtlands län med omnejd.

Två personer sitter nu anhållna för grovt bedrägeri och bokföringsbrott i Östersund. Båda har enligt kammaråklagare Niklas Jeppsson kopplingar till den man som sitter häktad i Västernorrland misstänkt för bland annat grovt bokföringsbrott. 

Bland annat är mannen styrelseledamot i två av Daniel Kindbergs bolag: Daki AB och SDAB förvaltning.

Enligt Östersunds Posten har den häktade mannen  sponsrat fotbollsklubben ÖFK, där Daniel Kindberg är ordförande, med 4,6 miljoner kronor via sitt företag. Det visar Skatteverkets utredning.

Sollefteåbon har under många år funnits med i Daniel Kindbergs privata affärer, skriver ÖP.

Kammaråklagare Niklas Jeppson har fram till fredag på sig att besluta om de två personerna som anhållits i Östersund ska begäras häktade. Åklagaren vill inte säga vilka de är.

P4 Jämtland har sökt Daniel Kindberg under dagen för en kommentar utan att lyckas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista