Tegelfasad med skylt "Östersundshem"
Östersundshem kallar till extra styrelsemöte. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Polis

Östersundshem: Vi ska ha ett extra styrelsemöte om Kindberg ska stängas av

2:51 min

På onsdag klockan 11 samlas Östersundshems styrelse för att ta ställning till om bolagets vd Daniel Kindberg ska stängas av under tiden utredningen pågår.

Sent på tisdagskvällen hade styrelsen för Östersundshem fortfarande inte fått någon kontakt med sin vd, Daniel Kindberg, det sedan polisen tog Daniel Kindbergs dator i beslag tidigt på tisdagsmorgonen.

Joachim Ekroth,vice ordförande i styrelsen för Östersundshem, berättar att ett extra styrelsemöte ska hållas på onsdag klockan 11 för att bland annat avgöra om Daniel Kindberg kan vara kvar som vd under tiden polisutredningen pågår.

– Jag hoppas att det inte kommer att påverka Östersundshem, för än så länge har det inte framgått att Östersundshem skulle vara inblandat.

Kommer Daniel Kindberg att kunna företräda Östersundshem?

– Nej, så är det inte, vi har överhuvudtaget ingen kontakt med honom, berättar Joachim Ekroth.

Kan det bli aktuellt att stänga av honom under utredningen?

– Ja, det kan man inte utesluta, det kan jag tycka är rimligt, jag företräder Östersundshem och jag vill inte att den här historien ska smeta ner sig på Östersundshem, säger Joachim Ekroth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista