Två män på presskonferens
1 av 4
Daniel Kindberg (th) på presskonferensen. Patrik Sjöö (tv) ÖFK:s pressansvarige. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio
Två män på presskonferens
2 av 4
Daniel Kindberg (th) på presskonferensen. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio
Några mikrofoner väntar på Daniel Kindberg
3 av 4
Väntan på Daniel Kindberg med flera. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio
Två bilder: ÖFK-flaggor och profilbild av mörkhårig man i ljus skjorta och solglasögon
4 av 4
ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg har tagit time out eftersom han utreds för ekobrott. Foto: Lotta Löfgren och Björn Nordquist/Sveriges Radio
Brott

Daniel Kindberg: Det vore långsökt att straffa ÖFK för något jag har gjort

2:09 min

Vid fredagskvällens presskonferens berättade Daniel Kindberg om brottsmisstankarna mot honom - och medgav att han gjort fel.

Det var 7.15 på tisdagsmorgonen som Daniel Kindberg greps av polis och anhölls misstänkt för ekobrott.

– Det var en traumatisk upplevelse, jag delgavs misstanke, säger Daniel Kindberg på presskonferensen.

Han uppger att förundersökningssekretessen förhindrar honom att gå in på detaljer i brottsutredningen och vill inte kommentera brottsmisstankarna.

Under presskonferensen som inleddes klockan 18 fredag kväll poängterade Daniel Kindberg att det är han som är misstänkt och inte klubben.

Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Misstankarna är kopplade till en affärspartner till Kindberg som sedan en vecka sitter häktad. Det handlar om pengar som denne ska ha skickat vidare till Östersunds Fotbollsklubb genom att fakturera ett byggföretag med bluffakturor. 

Daniel Kindberg säger också att han har gjort fel och svikit många, främst sin familj genom att försätta sig in den här situationen. Han säger även att han fått mycket stöd från nära kära, arbetskamrater och laget de senaste dagarna.

Daniel Kindberg tog på torsdagskvällen time out som ordförande i Östersunds Fotbollsklubb, han har för avsikt att stanna kvar i Östersund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista