Sökandet efter man som fallit utför Örastupet avbrutet

En sökhund har markerat på ett intressant område i sökandet efter mannen. Nu avslutas sökinsatsen tillfälligt eftersom det är för farligt att söka i det strömma vattnet.

En man i 25- års åldern ramlade i onsdags ner i Ljusnan vid Örastupet i Ytterhogdal och polisen har fortfarande inte hittat mannen. Men en sökhund ska ha markerat på ett intressant område.

– Det är för farligt att jobba där och det är mycket höga vattenflöden. Dykarna hade ungefär en decimeters sikt, säger Kenneth Varga på polisen i Härjedalen.

Kenneth Varga vid polisen säger att det är vårfloden som ställer till det och gör området så farligt att jobba i. Han säger också att det kan bli aktuellt för polisen att använda sig av helikopter i helgen igen. 

Flera personer ska ha befunnit sig vid Örastupet på onsdagseftermiddagen när mannen kommit för nära kanten och ramlat i. 

– Han ska snabbt ha varit ute i strömfåran, det gick på bara ett ögonblick, säger Kenneth Varga vid polisen. 

Flera räddningsresurser kom på plats efter att mannen ramlat i vattnet, bland annat fjällräddare, polis och räddningstjänsten och även resurser från Västernorrland. 

Mannen är hemmahörande i Svegstraken och anhöriga är enligt polisen underrättade om situationen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista