Man som applåderar
I oktober kommer Potter att installeras till hederdoktor vid Mittuniversitetet. Foto: Robert Henriksson/TT
Mittuniversitetet

Potter utses till hedersdoktor

ÖFK:s tränare Graham Potter och koncernchefen Åsa Bergman får hedersutnämningarna för sina ledarskap och kan snart kalla sig doktor.

Östersunds FK:s tränare Graham Potter är utsedd till ny hedersdoktor på Mittuniversitetets fakultet för humanvetenskap och Sweco:s VD Åsa Bergman vid fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier.

Potter har lett Östersunds fotbollsklubb sedan 2011 och utsågs till årets tränare i allsvenskan 2016 och 2017. I januari i år fick han också ta emot utmärkelsen som årets ledare på Idrottsgalan. Åsa Bergman är koncernchef och vd på konsultföretaget Sweco och boende i Östersund.

– Åsa Bergman utses till hedersdoktor vid Mittuniversitet för sitt ledarskap och arbete med teknik, jämställdhet och hållbarhet, säger Hans-Erik Nilsson, dekan på Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier i ett pressmeddelande.
 
Den 12 oktober kommer Graham Potter och Åsa Bergman att installeras till hedersdoktorer vid Mittuniversitetets.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".