Media

ÖFK går till attack mot Östersunds-posten

2:56 min

Östersunds FK går till attack mot Östersunds-posten i ett inlägg på sin webbsida. Där anklagar ÖFK tidningen för att ljuga och svartmåla klubben.

Enligt Patrik Sjöö, pressansvarig på Östersunds fotbollsklubb, står styrelsen bakom inlägget. 

– Det här är en historia som pågått under lång tid man använder sig av metoder som handlar om lögner och metoder som inte är riktigt pressetiskt rätt, säger han. 

Vad är det mer specifikt som inte har stämt i ÖP:s rapportering, menar ni? 

– Senaste artikeln, där påstods det bland annat att jag hade sagt att det skulle vara ett styrelsemöte och att Daniel Kindberg gått in och ändrat att det inte skulle vara det. Det är så mycket lögn som det kan bli, säger Patrick Sjöö till P4 Jämtland.

Det var Fotbollskanalen som var först med att berätta att klubbens ordförande Daniel Kindberg – som tagit time-out – berättat att det inte kommer hållas ett extra årsmöte. Detta tvärt emot vad Patrick Sjöö ska ha sagt till Fotbollskanalen. Östersunds-posten skrev därefter en artikel utifrån uppgifterna.

Det är dessa uppgifter som Östersunds FK menar är lögn.

P4 Jämtland har däremot tagit del av ett citat från Fotbollskanalen, där Patrick Sjöö, pressansvarig på Östersunds FK, bekräftar att ett extra årsmöte ska hållas inom kort.

Efter att ha konfronterats med uppgifterna säger Patrick Sjöö att han gjort fel, och att han måste ha missförstått det hela och blandat ihop det med huruvida det skulle hållas styrelsemöte eller ej. Det handlar alltså, enligt Sjöö, om att han blandat ihop årsmöte med styrelsemöte.

– Jag har säkert svarat väldigt mycket konstigt den veckan. Det var en pressad situation, säger Sjöö till P4 Jämtland.
 
Hans Lindeberg ansvarig utgivare på Östersundsposten säger att det är anmärkningsvärt att tidningen blir anklagad för lögn. 

– Det stämmer inte. Vi gör vårt journalistiska arbete. Vi har åkt runt hela Europa och berättat om Östersunds FK:s framgångar, men vi ställer också de berättigade frågorna när vi tittar på klubben och Östersunds kommun och den roll som Daniel Kindberg haft med sina olika uppdrag och där måste vi ställa de frågorna. Om vi inte gjorde det då gjorde vi inte vårt jobb. 

Patrick Sjöö säger att det i nuläget inte finns några planer på att ta bort inlägget där Östersundsposten pekas ut som lögnare.

Inlägget har mötts av omfattande kritik från de egna medlemmarna på klubbens Facebooksida

Ni har fått ganska hård kritik efter den här publiceringen, hur ser du på det? 

– Inga kommentarer, säger Patrik Sjöö.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista