Val 2018

Bostäder för unga och fler förskoleplatser på Krokombornas önskelista

1:35 min

Renovering av badhuset, fler förskoleplatser och mera bostäder för unga. Det är några önskemål från boende i Krokoms kommun inför valet i höst.

Delar av Krokom, framförallt de som angränsar mot Östersund har växt kraftigt under många år och det ställer högre krav på kommunens planering av barnomsorgen.

– För mig och min familj är barnomsorgen mycket viktig och jag tycker kommunen borde planera bättre med tanke på att det flyttar så många till vissa delar av kommunen, säger Katarina Undrom från Rödön.

Samtidigt som Krokoms kommun till delar är väldigt glest befolkad så saknas det bostäder för unga menar Einar Sjölander som vill se fler lägenheter i Krokoms samhälle.

– Kommunen måste sätta sig ner och se till verkligheten och bygga fler bostäder för unga så de inte behöver bo kvar hos sina föräldrar, säger Einar Sjölander.

Många mindre kommuner i landet har badhus som är börjar bli uppåt 50 år gamla som därför ofta kräver kostsamma renoveringar. Men det är viktigt för bland andra pensionärer att kunna röra på sig och träna i ett badhus säger Ragnhild Eklund från Krokom.

– Kanske ännu fler skulle lockas dit om det var i bätter skick, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista