vapenskåp
Tjuvarna hittade nyckeln till vapenskåpet och kom på så sätt över vapnen som stals vid inbrottet i Ås på tisdagen (bilden visar ett annat vapenskåp). Foto: Carina Melin/Sveriges Radio
Polis

Vapen i orätta händer efter inbrott i Ås

Två vapen är på villovägar, i orätta händer, efter ett inbrott i en villa i Backen i Ås i Krokoms kommun under tisdagen.

Inbrottet, i byn Backen som ligger på norra sidan av E 14, skedde på dagen, från 6.30-tiden på morgonen till 18-tiden på kvällen och upptäcktes när de boende kom hem på kvällen.

De stulna vapnen är ett kombivapen kula/hagel och ett finkalibrigt kulvapen av "vilda västern-modell", en så kallad bygelrepeter.

Tjuvarna hade grundligt kammat igenom huset och även fått med sig en del andra saker.

Polisen ser mycket allvarligt på händelsen och är angelägen om att folk som gjort iakttagelser i Backen i Ås med omnejd under tisdagen hör av sig till dem.

Polisen påtalar också vikten av att förvara nycklar till vapenskåp väl gömda. I det här fallet hade förövarna hittat nyckeln och på så sätt enkelt kommit åt vapnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista