Åre kommungräns Skalstugevägen vid Sandvika
Åre kommun har utfärdat vite på 100 000 kronor för det fall den kritiserade butiken öppnar, innan bristerna åtgärdats. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Miljö- och hälsoskydd

Butik med brister hotas med vite

Åre kommun hotar med ett vite på 100 000 kronor för en butik i kommunen som häromdagen tvingades stänga med omedelbar verkan.

Orsakerna till föreläggandet om stängning, efter ett gemensamt tillsynsbesök av polis, kommun och räddningstjänst, var bland annat bristande brandskydd och bygglovsfusk.

Vitet kommer att utkrävas varje gång som miljöavdelningen kan konstatera att stängningsbeslutet inte följs, innan tidigare påtalade brister åtgärdats.

Myndigheterna har tidigare haft ögonen på butiken. För en månad sedan stängdes den tillfälligt eftersom där sålts varor som passerat bäst-före-datum, att skadedjur lätt kunde ta sig in i butiken och att det var för varmt i kylar och frysar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista