Brandman släcker skogsbrand
En torvmyr brinner mellan Ytterhogdal och Ramsjö. Foto: Räddningstjänsten.
Räddningstjänst

Ny brand vid torvmyren mellan Ytterhogdal och Ramsjö

1:49 min

En ny brand, nu i ett närbeläget skogsparti flammade upp på fredagskvällen.

Vid 17-tiden på fredagskvällen kom ett nytt larm att det återigen börjat brinna, nu i ett närbeläget skogsparti. Enligt Johan Wickenberg på räddningstjänsten i Jämtland, är det ett område på 50 gånger 10 meter som brinner. Branden bekämpas av styrkor från Ytterhogdal och Sveg.

På torsdagskvällen kom larmet till räddningstjänsten strax efter klockan åtta. En rökpelare hade iakttagits i Grubban, mellan Ytterhogdal och Ramsjö och där brann ett område på cirka 100 gånger 20 meter.  

Det var en timmerbilsförare som hade uppmärksammat en rökpelare och larmat räddningstjänsten. Styrkor från Ytterhogdal och Sveg försökte begränsa branden för att förhindra spridning. 

Eftersom området i huvudsak består av en torvmyr är det svårt att släcka, berättar Mats Kronsten, inre befäl vid räddningstjänsten i Jämtland.

– Det är lätt att släckvattnet bara vill rinna undan, så det är svårt att få ner det lite på djupet, säger Mats Kronsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista