En äldre man med kort grått hår och svarta runda glasögon tittar leende in i kameran.
1 av 3
Det är tolfte gången gillt för regissören Hans Qviström. Foto: Karin Riddar/Sveriges Radio
En leende ung man med rött hår och rött skägg, svart tröja och svart jacka, tittar rakt in i kameran. I bakgrunden ser man blomsterängar, Storsjön samt en molnig himmel.
2 av 3
Trots att det är tredje gången David Nordling spelar rollen som Arnljot ser han fortfarande många utmaningar. Foto: Karin Riddar/Sveriges Radio
En molnig himmel täcker fjällvärlden och gör Storsjön grå. Vy över en tom friluftsteaterscen och tomma träbänkar.
3 av 3
Inför kvällens premiär av Arnljotspelen förväntas molnen lätta och vinden mojna. Foto: Karin Riddar/Sveriges Radio
Teater

Årets Arnljot – ett tidlöst vikingadrama

2:20 min

Ikväll är det dags för amatörteaterföreningen att uppföra Wilhelm Peterson-Bergers vikingadrama Arnljot.

Vikingaföreställningen kommer att utspela sig på Arnljotlägdan på Frösön. Vem som helst har kunnat söka sig till uppsättningen som gjorts av teaterföreningen Arnljotspelen. David Nordling har spelat sin roll Arnljot tidigare, men finner inget jobbigt med det.

– Jag skulle säga att det är inspirerande, utmaningen för mig är nog att hitta både den dramatiska tyngden men också människan bakom Arnljot, säger han.

Vad har Arnljot att säga oss 2018?

– Det är allmänmänskliga saker som tas upp, tankar kring tro, oförlöst kärlek, ständigt aktuella ämnen, säger Hans Qviström som regisserat föreställningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista