Karin Flodin är tillförordnad förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen på Östersunds kommun
Karin Flodin är tillförordnad förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen på Östersunds kommun. Foto: Björn Djurberg/Sveriges Radio
Skola

Östersunds kommun reagerar på mobbningen av en elev

8:35 min

Östersund kommun ska trappa upp sitt förebyggande arbete mot mobbning, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Förra veckan berättade SVT Nyheter Jämtland om allvarlig mobbning på en skola i Östersunds kommun.  Bland annat ska de ha fryst ut en flicka på skolgården och skrivit hotfulla och elaka saker om henne på sociala medier.

En del av hoten var så grova att de har polisanmälts.

Karin Flodin är tillförordnad förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen på Östersunds kommun, hon berättar att kommunen nu vill intensifiera sitt förebyggande arbete mot mobbning.

– Just nu, att det här har hänt, gör att vi intensifierar våra insatser. Det handlar både om den här enskilda skolan och kommunen totalt, säger Karin Flodin.

Arbetet mot kränkningar ska nu bli mera systematiskt, ett nytt system ska också göra det  enkelt för skolans personal att rapportera kränkningar, berättar Karin Flodin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista