Rödvita plastband fästa i höga träpinnar fungerar som avspärrning runt ett utegym som håller på att byggas.
1 av 2
Tydliga avspärrningar har inte hindrat ivriga träningssugna att prova på det nya utegymmet som byggs på Frösön. Det har betytt merarbete för de som jobbar med att anlägga konstgräset, och därmed en fördyring. Foto: Karin Riddar/Sveriges Radio
En medelålders man med mycket kort grått hår och mörkblå tröja tittar rakt in i kameran. I bakgrunden syns ett utegym under uppbyggnad.
2 av 2
Christer Norlin, som är projektledare hos Östersunds kommun, ser hoppfullt på möjligheten att öppna utegymmet redan i helgen, trots de förseningar som intrången på byggarbetsplatsen inneburit. Foto: Karin Riddar/Sveriges Radio
Träning

Utegymmet på Frösön öppnas till helgen – om avspärrningar respekteras

1:22 min

Ett nytt utegym i Dalhemsparken på Frösön förväntas öppna till helgen, men de har haft problem med att avspärrningarna inte respekteras och att gymmet används innan det är färdigt.

Från om med imorgon, lördag, kan du ta dig ner till Dalhemsparken på Frösön och gymma. Förutsatt att avspärrningarna respekteras så att arbetet inte försenas.

– Vi håller på att lägga konstgräs och kommuninvånarna var lite väl ivriga att börja så det rev upp underjobbet för oss så vi fick börja med att justera ytan varje morgon, säger Christer Norlin, projektledare på Östersunds kommun. 

Själva invigningen väntas däremot äga rum efter sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista