Valet 2018 i Jämtland

Oppositionen: Pensionerade lärare var beredda att gå in på Järåskolan

1:47 min

Det finns ingen garanti att eleverna i klass 4-6 på Järåskolan i Bispgården får flytta tillbaka till Järåsskolan om ett år.

Brist på behöriga lärare gör att eleverna från och med höstterminens start får gå i skola i Hammarstrand två mil bort, det har den politiska majoriteten (S) beslutat.

Oppositionen hade hellre sett en annan lösning där pensionerade lärare gått in och täckt upp.

– Man hade kunnat ta till sig oppositionens förslag på det extra insatta kommunstyrelsemötet. Det fanns ett antal behöriga lärare som var beredda att med kort varsel hoppa in för att hålla undervisning medan man rekryterar vidare, sa oppositionsrådet Eva Sundin (AFR) i P4 Jämtlands valdebatt i Hammarstrand på torsdagen.

Men kommunalrådet Jonas Andersson (S) anser att det är viktigare att jobba med långsiktiga lösningar och att säkerställa kvaliteten på undervisningen för barnen.

– Att på plats ett par timmar in på ett sammanträda presentera ett förslag där man ur skjortärmen rycker fram några lärare som i efterhand visar sig vara pensionerade ser inte vi i majoriteten som ett sätt att bygga en långsiktig verksamhet på.

Fler frågor som debatterades var jobb/utveckling och krishantering vid stora händelser som sommarens bränder i Ragunda kommun.

Hela debatten hör du i ljudlänken nedan. Deltar gör kommunstyrelsens ordförande Jonas Andersson (S), Mikael Westin (C) ledamot i kommunstyrelsen och oppositionsrådet Eva Sundin (AFR). 
(SD) valde att inte delta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista