Kommunhuset i Krokom. Foto: Pernilla Anth Jacobsson/Sveriges radio.
Kommunhuset i Krokom. Foto: Pernilla Anth Jacobsson/Sveriges radio.
Ekonomi

Krokoms kommun inrättar en stab för att få ordning på ekonomin

Krokoms kommuns delårsrapport pekar på ett underskott för året på 8,5 miljoner kronor. Nu inrättar de en särskild stab som ska få kommunens ekonomi i balans före årsskiftet.

Anledningen till underskottet är bland annat oförutsedda kostnader på cirka 25 miljoner kronor för vattenskador efter den snörika vintern och gymnasieutbildningar som blivit dyrare än budgeterat.

Enligt kommunen har de redan gjort flera saker för att minska kostnaderna men det räcker inte och därför har en särskild stab inrättats.

– Staben ska ledas av kommundirektören och den ska jobba aktivt med att hitta åtgärder som kan bidra till en budget i balans. Vi vet att vi står inför en ganska tuff ekonomisk framtid och inrättandet av staben skickar också en viktig signal till organisationen att vi behöver tänka efter ordentligt när det gäller vår ekonomi, säger kommunalråd Malin Bergman (C) i ett pressmeddelande på kommunens hemsida. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".