Camilla Abramsson, Frida Kjellgren, Linda Vestberg, Spilloteket
Camilla Abramsson, Frida Kjellgren, Linda Vestberg från Spilloteket Foto:privat

Prisade Spillotekets verksamhet ska spridas nationellt

1:43 min

Den pedagogiska återbruksverkstaden Spilloteket som lärt barn runtom i länet om vikten av återbruk bryter ny mark. De får nu 6 miljoner kronor för att sprida konceptet nationellt.

- Vi är jätteglada. Vi har fått nytt förtroende från Allmänna Arvsfonden. Nu har vi fått möjlighet att lyfta det här nationellt, säger Linda Vestberg som är en av de tre initiativtagarna till Spilloteket.

Spilloteket var från början ett treårigt projekt tänkt för skolbarn i Åre, Krokoms och Östersunds kommuner. Här har trion Camilla Abrahamson, Linda Vestberg och Frida Kjellgren turnerat runt och på ett pedagogiskt vis lärt barn om vikten av att hushålla med jordens resurser och om återbruk. Materialet har de till stor del fått från olika industrier i Jämtland.

- Nu var det någon från Göteborg som hade hört av sig och undrade om vi kunde starta ett Spillotek där. Det känns ju fantastiskt, att bara den här frågan som är så viktig lyfts. Gärna fler Spillotek, i hela landet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".