Väder

Stormvindar drog in över länet – SMHI utfärdade flera varningar

2:11 min

Under onsdagen blåser det hårt på flera håll i länet och SMHI har gått ut med flera varningar som berör Jämtlands län.

I Jämtlandsfjällen har SMHI gått ut med en klass 2 varning för västlig vind på 22-26 m/s och möjliga orkanbyar. Detta i kombination med skurar eller byar av blötsnö. Blåsigast kommer det att vara i norra delen av Jämtlandsfjällen.

SMHI har även gått ut med en klass 1 varning i både Jämtland och Härjedalsfjällen. I Jämtland varnar man får mycket hårda vindbyar på 21-24 m/s och möjliga stormbyar. I Härjedalsfjällen varnar man om västlig vind på 15-20 m/s. Detta i kombination med skurar eller byar av blötsnö.

I samband med att stormvindarna dragit in över länet hade på onsdagseftermiddagen cirka 3 100 hushåll drabbats av strömavbrott.

I och med de kraftiga vindarna är det även förseningar i tågtrafiken längs sträckan Sundsvall-Östersund-Storlien.

Färjan på Håkanstaleden är inställd tillsvidare på grund av hårda vindar. Enligt trafikverket räknar man inte med att färjan är i trafik förrän imorgon bitti klockan halv sex. 

Senare under onsdagskvällen avtog vindarna och SMHI tog bort klass 1-varningen i länet.

I ljudklippet hör du P4 Jämtlands reporter Marcus Frånberg rapportera direkt från Flatruet i Härjedalen, där det på onsdagseftermiddagen blåste kraftigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista