Brott

Man anhållen – misstänkt för mordförsök och misshandel i Östersund

1:32 min

En man i 25-års åldern är anhållen misstänkt för ett försök till mord och en misshandel i en samlingslokal i Östersund tidigt på söndagsmorgonen.

Polis kallades till en samlingslokal i Östersund tidigt på söndagsmorgonen och där hittades en man i 40-års åldern med en skada i huvudet och en kraftig skärskada i ena armen.

Förutom mannen hade även en kvinna på platsen en skärskada i en hand.

På platsen greps en misstänkt gärningsman i 25-årsåldern. Mannen var till en början misstänkt för två fall av försök till mord. Polisen ändrade brottsrubriceringen under söndagseftermiddagen till ett fall av försök till mord och en misshandel.

Enligt polisen var det mycket blod i och utanför lokalen. Platsen spärrades av under söndagen och kriminaltekniker gjorde en brottsplatsundersökning.

De skadade personerna fördes till sjukhus och ska förhöras under dagen.

Den gripne mannen förhördes under förmiddagen och jouråklagare beslutade att anhålla honom misstänkt för mordförsök och misshandel. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista