P4-toppen

Broken Groove

4:23 min

Frösökille med stor musikalisk bredd.

Som 14-åring kom Peter Olsson, från Frösön, på att han skulle börja spela piano. En bra idé som ledde honom till musikprogrammet på Palmcrantzskolan, vidare till studier i klassiskt piano både på Birka folkhögskola samt vid musikkonservatoriet i Trondheim.

Nu har han skapat sig en musikalisk bredd inom allt från jazz och pop till film- och elektronisk musik.  

Som låtskrivare har han gjort en hel del, och 2011 släppte han ett album under artistnamnet Sister Lilac. Sin musik beskriver han bl.a. som humoristisk och gärna med en annorlunda infallsvinkel i texterna.  

Peter ingår i gruppen, Broken Groove, som nu har släppt utmanarlåten "Queen Louise". Både text och musik har Peter själv skrivit, och det är även han som står för sång och övriga instrument på inspelningen.

Låten handlar om "en gammal dam med ett händelserikt liv som man har stor beundran till. Det finns garanterat många i likhet med mig som hört historier om en äldre släkting eller bekant och vad denna fick genomgå. Sången är alltså min lilla hyllning till dem."  

Just nu ägnar sig Peter åt att skriva och producera mer musik med groove, och till låtarna gör han även videos.

Youtube

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista