Veckans bild

Veckans bild – taggade hundar i höstmörkret i Offerdal

2:38 min

Energiska Alaskan huskys-hundar på träningstur i skogen i den kyliga höstkvällen. Det är Veckans bild i P4 Jämtland. Fotografen heter Per-Johan Göransson och bor i Tångeråsen i Offerdal.

I Tångeråsen i Offerdal bor 18 Alaskan husky-hundar tillsammans med Per-Johan Göransson och hans familj. Häromkvällen tog Per-Johan med sig delar av hundgänget och åkte ut på en träningstur i skogen. När ljuset och läget var rätt lade han sig ner på marken och tog det som blev Veckans bild.

– Jag hade tolv hundar framför fyrhjulingen, säger Per-Johan, som fotograferar ofta med sin kompaktkamera.

Hans draghundar är av rasen Alaskan huskys.

– Om Sibirian huskys är en orginalmoped är Alaskan huskys den trimmade varianten. De drar lite mer bränsle och har lite mer effekt, säger Per-Johan Göransson.

Tusen tack för alla vackra bilder som ni låter oss få se! 

Veckans bild pryder våra konton i sociala medier under en vecka och publiceras även här på sajten. Vinnarfotografen är ofta med i vårt eftermiddagsprogram på måndagar. 

Vill du vara med och tävla med din bild mejlar du den till p4jamtland@sverigesradio.se eller delar med oss i sociala medier med #p4jämtlandbild. Gå gärna in där och titta på alla andra fina bilder som våra lyssnare delar med sig av.

Genom att du skickar din bild till oss eller använder hashtaggen #p4jämtlandbild intygar du att du äger upphovsrätten till bilden och ger oss rätt att använda den i vår verksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista