Skolmat

Chefskocken på Torsta: Tänk restaurang istället för skolkök

2:16 min

Malin Ölund, chefskock på Torsta, blev utsedd till den sjätte bästa skolkocken i Sverige i tävlingen White Guide Junior 2018.

Malins tips för att göra skolmaten bättre är att börja tänka på skolmatsaler som restauranger istället.

– Det kostar inte så mycket att lägga kärlek i mat. Att krydda lite extra och göra från grunden, säger hon.

Även om olika skolkök har olika förutsättningar så finns det enligt Malin vissa rätter som alla borde laga från grunden istället för att köpa färdigt.

– Pannkakor. De är så goda nystekta, men färdiga är de ingen mening att äta. Då kan man ta bort det från menyn tycker jag, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista