Björnvaktaren ÖSK Östersundshem
Vandrarhem- och konferensanläggningen Björnvaktaren ska nu hyras ut till en extern aktör. Foto: Fredrik Vestberg/Sveriges radio
Östersundshem

Nu ska Östersundshems miljonprojekt Björnvaktaren hyras ut

1:43 min

Östersundshem har lagt över 30 miljoner kronor på vandrarhem- och konferensanläggningen Camp Björnvaktaren. Nu ska det hyras ut.

Anläggningen, som ligger vid Östersunds skidstadion, köptes av Östersundshem för några år sedan. Efter det har de lagt över 30 miljoner kronor på Camp Björnvaktaren. Och Östersundshems dotterbolag som ansvarar för projektet Björnvaktaren, går mot en förlust på över 2,5 miljoner kronor.

Nu ska Camp Björnvaktaren hyras ut ut till en extern aktör.

– Vi är duktiga på att hyra ut och förvalta fastigheter, men att bedriva konferensverksamhet är inte vår specialitet. Just den här verksamheten blir en udda fågel i vår verksamhet, säger Johannes Merbom som är VD för Östersundshem.

VD Johannes Merbom kan inte helt svara på vad tanken med Björnvaktaren var, när Östersundshem köpte det för några år sedan. 

– Hela grundidén från början törs jag inte svara på. Tanken var egentligen att man skulle kunna sy ihop det här med Innanförskapsakademin (ett projekt som Östersundshem har hand om reds.anm). Så att personer som deltar i det programmet skulle driva den här verksamheten, säger Johannes Merbom. 

Vem det är som ska driva Björnvaktaren vill inte Johannes Merbom berätta än. 

– Senast mitten av november är det tänkt att nya arrendatorn ska vara på plats, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".