Årliga gymansieföreningarns fotbollsmatch parkängen 2018
1 av 2
Under fredagskvällen var det åter dags för gymnasieföreningarns årliga fotbollsmatch. Cirka 200 ungdomar var på plats för att se matchen. Foto: Håkan Lundqvist/ Sveriges Radio
Årliga gymansieföreningarns fotbollsmatch parkängen 2018
2 av 2
Flera ungdomar hade samlats på fredagskvällen i Parkängen i Östersund för att se de årliga gymnasieföreningarnas fotbollsmatch. Foto: Johanna Svensson/ Sveriges Radio
Gymnasieförening

Polisen bevakar gymnasieföreningarnas årliga fotbollsmatch

1:25 min

Under fredagskvällen var det åter dags för de omstridda gymasieföreningarnas årliga fotbollsmatch. Även polisen var på plats för att bevaka så att inte matchen skulle spåra ur.

Uppskattningsvis var det 200 ungdomar på plats på Parkängen i Östersund för att kolla på de omstridda gymnasieföreningarnas årliga fotbollsmatch. 

Enligt vissa personer är evenemanget årets grej där gymnasieungdomar samlas och har kul tillsammans - enligt andra personer är det en vidrig tillställning utan fotbollsregler och där spelet på plan kan gå väldigt hårt till.

Daniel Bixo som är yttre befäl vid polisen i Östersund var också på plats.

– Jag har vetat om att den här matchen skulle gå och ville hit och titta hur mycket folk den drog, säger han. 

Tror du att din närvaro kan påverka läget? 

– Om den gör det så är det bra. Det här är egentligen inget polisiärt men det skulle kunna bli det. Mig veterligen så har publiken skött sig tidigare år och de på plan spelar som de gör, säger han. 

Den årliga gymansieföreningens fotbollsmatch har tidigare år avslutats med en stor fest som samlar många ungdomar. 

– Där finns det större chans att vi dyker upp om vi har möjlighet. Det är ändå en sak vi försöker prioritera att titta till under kvällen, säger Daniel Bixo, yttre befäl vid polisen i Östersund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista