Brand

Ladugårdsbrand i Oviken – 80 kor evakuerade

1:44 min

En vagnhall och en ladugård med 80 kor i Oviken började brinna under natten till onsdagen. 21 personer från räddningstjänsten har under natten jobbat med att släcka branden.

Vid två-tiden natten till onsdagen fick räddningstjänsten ett larm om en brand i en vagnhall i Oviken. Strax efter att den första räddningsstyrkan kommit fram till platsen rasade byggnaden ihop. Branden hade även spridit sig till en ladugård med 80 kor som fick utrymmas.

Brandmännen fick riva delar av ladugårdens väggar för att komma åt och släcka. Branden spred sig även till ett garage, en bil och en traktor.

En mindre väg i närheten av ladugården fick stängas av några timmar under natten på grund av branden.

Vid fyratiden på morgonen bedömde räddningstjänsten att branden var under kontroll och att det bara var glödbränder kvar att släcka.

21 personer från räddningstjänsten har under natten jobbat med att släcka branden.

Vagnhallen har brunnit ner med övriga byggnader går att rädda. Ett antal hönor strök med i branden, i övrigt skadades inga människor eller djur.

Det största problemet för ägarna blir nu att få till så att alla kor kan mjölkas, vilket de skulle försöka lösa i ladugården under morgonen.