Polis

Polisjakt efter väpnat rån i Rätan

2:10 min

Ett väpnat rån mot en bensinmack i Rätan skedde under måndagskvällen. Polisen har ett signalement på mannen, men ännu är ingen gripen och jakten på rånaren pågår.

Polisen skriver på sin hemsida att en man med ett stickvapen har tilltvingat sig kontanter. Ingen person har kommit till fysisk skada, men den kvinna som vid tidpunkten för rånet arbetade ensam i butiken är chockad.

Flera polispatruller är engagerade i ärendet, bland annat så har polishelikoptern använts. På plats håller polisen förhör och ett antal fordon har kontrollerats i jakten på gärningsmannen.

– Vi har tre-fyra patruller ute nu och vi fortsätter under natten, säger Bengt Lövros jourhavande förundersökningsledare vid polisen till P4 Jämtland.

Det finns ett signalement på gärningsmannen, men ingen person har ännu gripits för rånet. Polisen vill inte gå ut med signalementet offentligt än.

– Då riskerar vi att låsa bilden för vittnen, säger Bengt Lövros.

Rånet ägde rum strax efter klockan 19.00. Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser som sättas i samband med rånet eller personer som kan ha kännedom om vem som kan ha utfört rånet. Den som har upplysningar uppmanas att ringa 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista