Årets rallycrossmekaniker (fr v): Marcus Svensson, Gustav Eliasson från Sällsjö, Johan Persson Mattsson och Robin Arvholm. Foto: Mads Höiland.
Årets rallycrossmekaniker (fr v): Marcus Svensson, Gustav Eliasson, Johan Persson Mattsson och Robin Arvholm Foto: Mads Höiland
Motorsport

Gustav Eliasson från Sällsjö – Årets rallycrossmekaniker

1:35 min

27-årige Gustav Eliasson från Sällsjö i Åre kommun har fått hederspriset "Årets rallycrossmekaniker 2018".

Eliasson får priset tillsammans med sina teamkollegor - värmlänningarna Marcus Svensson, Johan Persson Mattsson och Robin Arvholm.

Priset delades ut under en gala på måndagskvällen i Kapstaden i Sydafrika i samband med avslutningen av årets rallycrossäsong.

Rekordsnabbt motorbyte 

Motiveringen till utmärkelsen Årets RX2-mekaniker 2018 är, förutom bra prestationer genom hela säsongen, en insats som mekanikerna gjorde under en tävling i somras i norska Hell.

En av teamets bilar, som körs av Henrik Krogstad, fick ett motorhaveri under ett av heaten och teamet hade endast 1,5 timme på sig göra ett motorbyte. Ett byte som i vanliga fall brukar ta en heldag i verkstaden. Efter en stark teaminsats hann de få bilen startklar till nästa heat, där Krogstad segrade.

– Jag är stolt över att vi får den här utmärkelsen. Det bevisar vilket jäkla tight team vi är och hur bra vi jobbar tillsammans. För det är det här ett team ska stå för: att kunna kommunicera och prestera även under press, säger Eliasson.

Medaljer i yrkes-SM

I bagaget har Gustav Eliasson också två silvermedaljer i yrkes-SM för personbilsmekaniker.

Sedan 2015 jobbar han under rallycrossäsongen fullt ut hos det värmlandsbaserade teamet JC Raceteknik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista