Olycka Räddningstjänst
1 av 2
Polisen spärrade av E45 vid Brunflorondellen. Foto: Johanna Svensson/Sveriges Radio
Blåljus Polis
2 av 2
Olyckan inträffade vid 13.20-tiden på torsdagen. Foto: Johanna Svensson/Sveriges Radio
Trafikolycka

Två kvinnor omkom i olycka med timmerbil, hästekipage och personbil

1:04 min

Tre hästekipage, en timmerbil och en personbil kolliderade i en allvarlig trafikolycka på E45.an söder om Brunflo på torsdagseftermiddagen. Två kvinnor omkom.

Olyckan inträffade klockan 13.20 på torsdagseftermiddagen.

– Det är en allvarlig trafikolycka med flera drabbade, säger Kristina Henriksson, inre befäl på räddningstjänsten.

Enligt polisen är sammanlagt åtta personer och fem fordon inblandade i olyckan varav en timmerbil med släp, en personbil samt tre hästekipage (det vill säga hästar med vagnar).

Fem personer har förts med ambulans från platsen, en med helikopter.

Just nu är vägen avstängd eftersom timmerbilen blockerar vägen. Enligt Trafikverket kommer den vara stängd till åtminstone kl. 20:00. Trafiken leds om under räddningsarbetet.

Uppdatering klockan 17.15

Fyra personer är förda till Östersunds sjukhus för vård, varav två med allvarligare skador. Det handlar om en kvinna och tre män. Ytterligare två personer har förts till hälsocentral med lindriga skador. Det skriver Region Jämtland Härjedalen i ett pressmeddelande.

Uppdatering klockan 20:40

Två kvinnor i 60-års åldern avled i samband med trafikolyckan. Den ena kvinnan var förare av personbilen. Den andra kvinnan färdades i ett av hästekipagen. Anhöriga har underrättats av polisen.

Även en häst avled i samband med olyckan.

Polisen har även inlett en förundersökning gällande vållande till annans död, vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.

Polisen vill i nuläget inte kommentera hur olyckan har gått till men har beslagtagit personbilen och timmerlastbilen för vidare undersökningar.

Artikeln uppdateras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista