olycka Östersund
Flera trafikolyckor har inträffat under lördagen. Fyra personer var inblandae i en trafikolycka i centrala Östersund. Foto: Åsa Swee/ Sveriges Radio
Trafik

Flera trafikolyckor runt om i Jämtlands län

Flera trafikolyckor har inträffat under lördagen i Jämtlands län. Räddningstjänsten uppmanar allmänheten att ta det försiktigt på vägarna.

Fyra personer var inblandade i en trafikolycka som inträffade i korsningen Rådhusgatan/Thoméegränd i centrala Östersund strax innan lunch.

Ambulanspersonal kontrollerade personerna på plats, men det fanns inget vårdbehov. 

Strax efter klockan tre inträffade en singelolycka på E14 mellan Odenskog och Torvalla. En personbil i norrgående fält körde in i mitträcket och sedan ner i diket. Ingen person uppges ha blivit skadad. 

Senare under kvällen vid halv sex tiden inträffade en olycka mellan två personbilar och en lastbil vid Hedmansbacken, öster om Undersåker. Enligt räddningstjänsten var det halt, snörök och dålig sikt vid olycksplatsen. 

Fyra personer var inblandade i olyckan, varav två personer fördes med ambulans till Östersunds sjukhus. 

Strax efter klockan åtta på lördagskvällen inträffade ytterligare en trafikolycka. Denna gång söder om Ulriksfors i Vågdalen på länsväg 345. En personbil körde av vägen och två personer fick föras med ambulans till Östersunds sjukhus. Det är oklart vad personerna fick för skador. 

Räddningstjänsten uppmanar trafikanter att ta det lugnt om de måste ge sig ut på vägarna. 

– Ta det försiktigt, ta god tid på dig och håll avstånd till framförvarande. Det är inte extremt väder ute, men om man inte måste ut på vägarna ska man undvika det, Johan Wickenberg inre befäl på Jämtlands räddningstjänstförbund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista