simtävling
Framtida simtävlingar i Krokom? Foto: Fredrik Sandberg/TT (arkiv)
Simhallsinvesteringar

Niklas Rhodin (S): Låt Östersund betala badhus – i Krokom

1:29 min

Igår öppnade Krokoms kommunalråd Malin Bergman (C) för att ett nytt bad skulle kunna ligga i grannkommunen. Men oppositionsrådet Niklas Rhodin, (S) tycker att badet ska till Krokom – och Östersund kan vara med och betala.

Det stänker ordentligt i diskussionen om var ett framtida nytt badhus ska ligga. Oavsett parti verkar politikerna vara överens om att Krokom behöver ett nytt badhus istället för det nuvarande mögeldrabbade som är stängt.

Men gårdagens utspel från Malin Bergman (C) då hon lekte med tanken att Krokoms badhus skulle kunna placeras i Östersund får Niklas Rhodin (S) att tycka att hon givit sig lite väl långt ut på djupt vatten.

– Krokom ska inte finansiera ett badhus i Östersund. Då kan man hellre vända på steken och låta Östersunds kommun vara med och finansiera ett badhus i Krokom.

Kommunalrådet i Östersund, Bosse Svensson (C) har inga problem att svälja idén om samarbete.

– Jag har inget emot att ta en diskussion med Krokoms kommun om vi kan göra något tillsammans. Jag tror vi båda tjänar på att titta brett på den här frågan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista