Östersundshem fasadskylt samt mörkhårig man i solglasögon och ljus skjorta
Östersundshem stämmer nu deras före detta vd, Daniel Kindberg enligt ett pressmedelande. Foto: Lotta Löfgren samt Björn Nordquist/Sveriges Radio
Kindberg-utredningen

Östersundshem kräver Kindberg och medåtalade på 10,5 miljoner

2:18 min

Styrelsen i Östersundshem kräver nu företagets före detta vd, Daniel Kindberg, samt övriga medåtalade i ekobrottsutredningen, på ett skadestånd motsvarande 10,5 miljoner kronor.

– Det innebär att vi hakar på åklagarens åtal mot de tre männen för de pengar som vi anser har försvunnit från Östersundshem med den felaktiga faktureringen i basen, säger Östersundshems ställföreträdande vd, Christer Sundin.

Företagets totala skadeståndsanspråk mot Daniel Kindberg och de övriga medåtalade blir 10,5 miljoner kronor uppger Christer Sundin.

Rättelse: I en tidigare version av den här artikeln stod det att Östersundshem stämmer Daniel Kindberg och de övriga medåtalade i ekobrottshärvan. Det var felaktiga uppgifter i pressmeddelandet. Bolaget kommer i själva verket att lämna in ett skadeståndsanspråk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista