Lisbet Gibson Hälso- och sjukvårdsdirektör Region Jämtland Härjedalen
"Jag har tittat på personalomsättningen i gruppen och den är inte särskilt hög", säger hälso- och sjukvårdsdirektör Lisbet Gibson. Foto: Fredrik Vestberg/Sveriges radio
Region Jämtland Härjedalen

Sjukhusledningen: Läkare som slutar är inget stort problem

3:28 min

Sjukhusledningen på Östersunds sjukhus håller med om att det är problematiskt att läkare slutar. Men anser inte att det är något stort problem.

 – När de gör det är det så klart ett problem. Vi vill ju behålla dom, särskilt de som är erfarna. Men jag har tittat på personalomsättningen i gruppen och den är inte särskilt hög, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Lisbet Gibson.

Ständiga nedskärningar är en orsak till att läkare slutar på Östersunds sjukhus, det visar en examensuppsats som gjorts av en blivande specialistläkare.

Nya siffror visar också att hyrläkarkostnaderna på Östersunds sjukhus ökar.

– Det är inget vi är nöjda med. Dels är det för att vi har en del vakanser och sedan handlar det också om hur vi använder deras tid och planerar verksamheten på bästa sätt. Där behöver vi bli bättre. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista