Andreas Karlsson (C), landsbygdsutvecklare Torsta.
Andreas Karlsson visade tomten vid Åskorset i december 2017 där fryshuset var tänkt att byggas. Foto: Jonatan Forslund/Sveriges Radio
Mat

Omtalat miljonprojekt med saluhall flyttas från Ås till Torvalla

2:48 min

Det planerade miljonprojektet med ett nytt fryshus och saluhall vid Åskorset i Krokoms kommun ser ut att istället etableras i Torvalla.

Orsaken är att ett lokalt företag vill bygga ett eget fryshus i Torvalla, vilket gör att planerna på saluhallen istället slås ihop med detta. Det uppger initiativtagaren till saluhallsprojektet, centerpartisten Andreas Karlsson, som också är landsbygdsutvecklare på Torsta i Ås.

– Jobbar man hårt med någonting och man tror på en sak, och sen vänder det, då får man bli ledsen, gråta en stund. Men sedan måste man resa sig, så ser man möjligheterna. Det är en ofantlig möjlighet att etablera sig i Torvalla, säger Andreas Karlsson (C). 

Det tilltänkta nybygget vid Åskorset har tidigare garanterats finansiering av Region Jämtland Härjedalen på närmare 10 miljoner kronor, de pengarna kommer nu sannolikt återgå till regionen, enligt Andreas Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista