Daniel Danielsson (C) Kungen och Silvia Åre kommun Åre VM
Kungen och drottningen har tackat ja till att vara med på en av de middagar som Åre kommuns kommunalråd Daniel Danielsson (C) är värd för. Foto: Sveriges radio & Pontus Lindahl/TT
Alpina VM

Åre kommun bjuder på kungamiddag

1:43 min

Åre kommun bjussar kungen, drottningen och sina egna politiker på middagar under VM.

Som en del av sin marknadsföringssatsningen under mästerskapen kommer kommunen bjuda på mat för 300 inbjudna gäster vid invignings- och avslutningsmiddagar. Vilket det centerpartistiska kommunalrådet Daniel Danielsson tycker är väl investerade skattepengar.

– Jag menar att det visar att vi tycker att ett VM som arrangeras i Åre är en viktig sak, säger han. 

Middagarna kommer att hållas på en restaurang i centrala Åre. Det är VM-bolaget som är arrangör, men kommunen är värd och bjuder på maten som kostar 500 kronor per person.

Från kommunen är topptjänstemän och gruppledarna från samtliga partier inbjudna.

– Det är VM-bolaget som valt att bjuda in representanter för politiken. Det är klart att det behövs representation från kommunen då vi är värd för middagen.

Totalt satsar Åre kommun 850 000 kronor på marknadsföringsinsatser under mästerskapen. Där ingår också inträdesbiljetter till dom kommuninnevånare som vill titta på några av tävlingarna. Biljetter som är möjliga att kvittera ut med sitt bibliotekskort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista