Marcus Ogemar har en skotercrosskarriär i USA.
Marcus Ogemar har en skotercrosskarriär i USA. Foto: Malin Hansson/Sveriges Radio

Fortsatt karriär för Ogemar: Vissa förstår inte mitt beslut

2:17 min

Då dottern föddes långt för tidigt, och fem månader av sjukhusvistelse följde, fick Marcus Ogemar ta ett svårt beslut om sin karriär i USA.

Marcus Ogemar är hemma i Östersund tillfälligt för att sedan åka tillbaka till St Cloud utanför Minneapolis i USA. Det är hans fasta punkt på andra sidan Atlanten där han arbetar som professionell skotercrossförare.

Våren 2018 fick han tillsammans med sambon en dotter som föddes redan i vecka 23. De fem månaderna av sjukhusvistelse som följde har format Marcus Odemar, och beslutet att fortsätta skotercrosskarriären var inte helt självklart:

– Det var en lång och tuff tid. Nu mår dottern bra, och vi är tacksamma att hon fortfarande finns med oss. Vi var en sargad familj, säger Marcus Ogemar och fortsätter:

Vi var en sargad familj.

– Det fanns först inga tankar att fortsätta karriären, men när det vanliga livet började komma så kände jag att jag inte ville ge upp min dröm. Vissa förstår nog inte det beslutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista