Det
Alpina VM

Swenn-Larssons resa: Från botten till toppen

7:13 min

Anna Swenn-Larsson, 27, har gått från urkörning på urkörning på urkörning till att bli ett stort svenskt medaljhopp i Åre-VM. Här berättar hon om vad som blev vändpunkten i karriären.

Hör hela reportaget i spelaren ovan!

Det var bara två år sedan hon kom till VM i St Moritz med sju raka (!) urkörningar i världscupen. Det slutade med att hon fick ta klivit ner till Europacupen.

– Den säsongen var fruktansvärt tufft mentalt och jag var väldigt nere. Jag kände väl inte samma motivationen just där och då.

Men det var i Europacupen som allt förändrades. Hon hittade åkningen, och det gick fort. 

– På något sätt kom vändpunkten. Jag gjorde bra lopp i Europacupen och jag var sjukt motiverad att visa att jag kan ta mig tillbaka. Det känner jag är en styrka. Jag har bevisat för mig själv att jag kan.

Och till Åre kommer hon med en andraplats i Maribor i VM-genrepet. Och dessförinnan en tredjeplats i Flachau – där hon förvisso diskades för en grensling efter att ha först fått palljubla. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista