Felix Monsén.
Foto: Anders Wiklund/TT
Alpina VM

Åreåkaren Felix Monsén tia i VM

2:42 min

Felix Monsén låg 21:a innan slalomåket i dagens alpina kombinationstävling, men körde upp sig till en tiondeplats och blev bäste svensk.

Felix Monsén från Åre berättar att han hade som målsättning att behålla 21:a platsen efter slalomen, men det gick mycket bättre än så. Monsén körde upp sig till en tiondeplats. 

– Jag hade inte ens tänkt på topp tio, säger han.

Tog lite smärtstillande, tog ut lite grejer från handsken, sedan tejpade vi på handen på staven och sedan var det bara att köra.

Hur mycket slalom har du tränat?

– Egentligen ingenting. Sedan jag bröt handen efter det så jag har inte åkt någonting. Tog lite smärtstillande, tog ut lite grejer från handsken, sedan tejpade vi på handen på staven och sedan var det bara att köra. Det kan ha varit det som gjorde det. Jag tänkte inte så mycket - jag bara åkte, säger Felix Monsén.

Tävlingen vanns av fransmannen Alexis Pinturault, som bara var 24:a efter störtloppsdelen. Men tidsavståndet till täten var inte så stort i den nedkortade störtloppsbanan i Åre. Det gjorde att flera slalomspecialister klättrade rejält när det var dags för "deras" halva av tävlingen.

Största klättringen stod dock slovenen Stefan Hadalin för. Han var bara 30:e i störtloppet, men körde snabbast av alla i slalomen och tog överraskande silvret, medan österrikaren Marco Schwarz åkte in på bronsplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista