Kvinna står i grön kofta framför offentlig byggnad.
Eva Hellstrand (C). Foto: Peter Söderlund/Sveriges Radio

Eva Hellstrand (C) sjukskriven – tillfällig ordförande för regionstyrelsen föreslås

0:45 min

Då Eva Hellstrand (C), ordförande i regionstyrelsen drabbats av sjukdom föreslås i stället Mats Gärd som tillfällig ordförande.

Det skriver Centerpartiets distriktsstyrelse i ett pressmeddelande, som på måndagen nominerade Mats Gärd (C) som tillfällig ordförande för regionstyrelsen. Det är tänkt att han ska ersätta Eva Hellstrand under hennes sjukskrivningsperiod. Han är just nu ledamot i regionstyrelsen. 

– Det är på grund av omständigheterna. Mats Gärd sitter i regionstyrelsen och det måste vara någon som har erfarenhet av regionpolitik och som enkelt kan kliva in i rollen. Det var ett självklart val, säger Bosse Svensson (C), ordförande i distriktsstyrelsen.

Det är oklart hur länge Eva Hellstrand blir borta från posten som regionstyrelsens ordförande. Beslutet om det blir Mats Gärd som får posten som regionstyrelsens ordförande tas på regionfullmäktige senare i veckan. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista