Kulturhistorikern Ove Hemmendorf, som på tisdagen deltog i en demonstration mot byggplanerna i Storsjö Strand och Magnus Andersson (C), ordförande i miljö- och samhällsnämnden Östersund.
Kulturhistorikern Ove Hemmendorf, som på tisdagen deltog i en demonstration mot byggplanerna i Storsjö Strand och Magnus Andersson (C), ordförande i miljö- och samhällsnämnden Östersund. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio

Kommunen ska ta hänsyn till kritiken i planeringen av bygget vid Storsjö Strand

1:36 min

Protester från allmänhet och synpunkter från bland annat Länsstyrelsen gör att Östersunds kommun ska se över de omdiskuterade byggplanerna vid Storsjö Strand.

Enligt Magnus Andersson (C), ordförande i miljö- och samhällsnämnden i Östersund, kommer man ta hänsyn till kritiken i den vidare planeringen av projektet.

Samtidigt är han tveksam på hur mycket man kan ändra, då det behöver byggas på höjden för att det hela ska bli ekonomiskt hållbart.

– Vi har ju att ta hänsyn till hela projektet för det ska ju saneras där nere också. Så det gäller ju att få ihop en kalkyl för den som ska bygga också, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista