André Myhrer efter att Sverige blivit utslagna mot Schweiz i kvartsfinalen under tisdagens lagtävling vid alpina VM i Åre 2019.
Det var besvikna miner i det svenska laget efter lagtävlingen. Foto: Anders Wiklund/TT
Alpina VM

Svensk medaljmiss i lagtävlingen – föll mot Schweiz

2:07 min

Det blev ingen svensk medalj i lagtävlingen. En grensling av Anna Swenn-Larsson i första kvartsfinalmatchen mot Schweiz blev för kostsam och Sverige är utslaget.
Schweiz gick också hela vägen och vann VM-guldet.

Kanada blev en munsbit i åttondelsfinal och efter segrar av både Anna Swenn-Larsson och Mattias Hargin kunde Frida Hansdotter säkra kvartsfinalplatsen med 3-0.

Betydligt tuffare motstånd i kvartsfinalen i form av OS-mästaren Schweiz. Och en svensk mardrömsstart när Swenn-Larsson grenslade och förlorade första matchen mot Wendy Holdener. 

Men Sverige bjöds in i matchen igen när Daniel Yule körde ur i andra matchen och Hargin kunde kvittera till 1-1. Och när Hansdotter vann mot Aline Danioth var det svensk 2-1-ledning och upplagt för rysare.  

Men Ramon Zenhaeusern blev för stark mot André Myhrer och med kvittering 2-2 och snabbare tider tog sig Schweiz vidare till semifinalen och Sverige var utslaget. 

– Det är klart att man är besviken, vi hade hoppats på att komma betydligt längre. Jag tycker inte att vi riktigt har marginalerna på vår sida. Det kändes snopet att grensla, det kändes som att jag hade kunnat tagit henne i dag och gjort så att vi hade gått vidare, säger Swenn-Larsson till Radiosporten.

Schweiz gick även hela vägen i lagtävlingen. I finalen blev det precis som mot Sverige 2-2, och bättre tider än silvermedaljörerna Österrike. 

Italien vann bronsmatchen mot Tyskland 3-1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista