TRE HÄKTADE

Åtal efter brutal rånmisshandel i Östjämtland

0:59 min

Fem personer från östra Jämtland i åldrarna 25 till 50 år åtalas vid Östersunds tingsrätt, misstänkta för inblandning i ett brutalt rån i Östjämtland på nyårsnatten.

Enligt åtalet ska de fem personerna under nyårsnatten ha kidnappat en man som hölls fången på olika adresser. Han utsattes för tortyrliknande misshandel, hot och sexuellt kränkande handlingar, där de fem misstänks ha slagit och sparkat honom och skurit av honom delar av håret.

De ska också ha tvingat mannen att ta ut pengar i en bankomat och sedan lämnat honom i ett industriområde, ensam, i bara tunna kläder och utan mobiltelefon.

De fem personerna åtalas nu för bland annat grov misshandel, grovt olaga hot, rån och olaga frihetsberövande.

Tre av dem har suttit häktade i början av februari och kommer att sitta häktade fram till rättegången. De två andra åtalas för brott av normalgraden i samband med händelsen och är på fri fot.

Åklagare Eva-Lena Rimér säger till P4 Jämtland att hon kommer yrka på långa fängelsestraff. De fem åtalade är samtliga hemmahörande i östra Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista