SKIDSKYTTE-VM 2019

Guide: Svensk medaljchans i ny stafett

0:43 min

Singelmixedstafatten gör debut på VM i Östersund. En stafett där Sverige har goda medaljchanser. Radiosporten ger er här förutsättningarna.

Vad: Singelmixedstafett
Hur: Laget består av en dam och en herre. Damen kör sträcka 1 och 3 och herren sträcka 2 och 4. Varje deltagare skjuter två gånger på varje sträcka, ligg och stå. Tre extraskott finns att använda vid varje skytte. Vid miss då väntar straffrunda.
Vi sänder: Loppet inleds klockan 17.10. Uppsnack från kl 17.00.
Kommentatorer: Alexander Lundholm och Carl Johan Bergman

Svenskarna:

Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg kör i det svenska laget. Ett riktigt toppat lag där Öberg häromdagen vann VM-guld i distanstävlingen och där Samuelsson blev fyra. Sverige går in som en av de stora favoriterna, men Samuelssons distanslopp kan ha slitit på kroppen. Fredrik Lindström är uppsatt som reserv utifall Samuelsson inte kommer till start. 

– Vilket dreamteam, med den här skjutformen som de här båda svenskarna har kan allting hända, säger Radiosportens expert Carl Johan Bergman.

Favoriterna:

Förutom Sverige så mönstrar Norge ett starkt lag med Marte Olsbu Röiseland och Johannes Thingnes Bö. Italien blir också farliga med Dorothea Wierer och Lukas Hofer. Tyskland kör inte med någon av sina främsta manliga åkare, men Erik Lesser och Denise Hermann är ändå en duo som kan ta medalj. Slovakien utan Anastasia Kuzmina, Ryssland utan Alexander Loginov och Frankrike utan Martin Fourcade kan få svårt att nå pallen. Ukraina med nyblivne världsmästaren Dmytro Pidrutjnyj kan bli en joker.

Carl Johans medaljtips

1) Italien

2) Norge

3) Sverige

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista