ANKLAGAS FÖR OLÄMPLIGT BETEENDE

Nuder-anklagelserna undersöks av Finansdepartementet

0:47 min

Finansdepartementet undersöker de anklagelser om olämpligt beteende under Åre-VM som riktats mot förre finansministern Pär Nuder.

Det var SVT först med att rapportera om.

Anledningen till att Finansdepartementet undersöker anklagelserna är att Pär Nuder är ordförande i Tredje AP-fonden.

– Vi tar det på allvar, så vi undersöker förstås på vår kant vad det är som pågår helt enkelt. Vi försöker få alla fakta på bordet och prata med berörda parter, säger Frida Färlin, pressekreterare hos ansvarige minister Per Bolund till P4 Jämtland.

Pär Nuder kan även sitta löst i fastighetsbolaget Fabege, det rapporterar TT. Valberedningens ordförande Bo Forsén är inte främmande för att ändra förslaget till omval av Nuder som ledamot i styrelsen.

– Det är inte hugget i sten på något sätt, säger han till TT.

Den tidigare finansministern synas även av LO.

Pär Nuder avgick på onsdagen med omedelbar verkan från posten som ordförande i Skistar, som bland annat driver skidanläggningarna i Åre och Sälen. Avhoppet ägde rum sedan det kommit uppgifter till majoritetsägaren Ekhaga Utveckling om att Nuder uppträtt olämpligt i samband med alpina VM i Åre.

Pär Nuder förnekar alla former av olämpligt beteende och säger till SVT att det handlar om en maktkamp inom Skistar där man vill få bort honom.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista