Svartmögel

Simhallen i Bräcke förfaller – oro för nedläggning

1:46 min

Mögel, rost och bristande underhåll. Det är alarmerande problem på Bräckes sim- och gymnastikhall, något som PRO påtalat under många år.

Bräckes sim- och gymnastikhall förfaller. PRO:s motionärer och Bräcke sportklubb har länge påtalat bristerna för kommunen men menar att inget händer från kommunens sida. Skicket beskrivs som bedrövligt och några reparationer ska knappt ha gjorts sen huset byggdes.

 – Svart, svart, svart och uppruttnat nedifrån. Vore plattorna bytta så vore skicket bra, säger Maj-Britt Holmgren från PRO.

För tre veckor sen bestämde Bräcke kommun att man ska göra en översyn av kommunens simhallar, och det finns en del boende i Bräcke som nu är oroliga för att sim- och gymnastikhallen i Bräcke kommer stänga.

– Det viktiga nu är att vi beslutat om en utredning som ska göras av kommunens simhallar. Vi måste titta på resultatet av den först, säger Johan Loock, moderat och vice ordförande i kommunstyrelsen i Bräcke kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista