SAKNAR ORDFÖRANDE

ÖFKs styrelse: Borde lösts på bättre sätt

2:30 min

Både ÖFK-medlemmar och ledamöter i föreningens nya styrelse är upprörda över att man vid årsmötet inte lyckades välja en ny klubbordförande.

Som P4 Jämtland tidigare rapporterat tvingades Ante Strängby, som var föreslagen, att hoppa av. På grund av att hans arbetsgivare, Östersunds kommun, inte godkände sidouppdraget.

Något som ÖFK-medlemmen Jan Bergqvist tycker är helt fel.

– Jag tycker det blir fel. Jag tycker det är fel att någon annan myndighet kan påverka en förening, säger han. 

Andra medlemmar som P4 Jämtland pratade med efter årsmötet har förståelse för Östersunds kommuns beslut och tyckte det var bra att Ante Strängby, som jobbar som finanschef i Östersunds kommun, inte valdes till ordförande.

Även nytillträdde styrelseledamoten Niklas Edbjörk är besviken över att klubben nu står utan ordförande.

– Att det blir hela den här processen. Man skulle ha kunna löst det här på ett bättre sätt, säger han.

Nu kommer klubbens valberedning att försöka hitta en ny ordförandekandidat och kalla till ett nytt årsmöte med en enda punkt på dagordningen.

Fyra nya ledamöter valdes in i styrelsen. Förre landshövdingen Britt Bohiln, Maria Wilén från Östersund, stockholmaren Peter Svensson och årebon Niklas Edbjörk. Maj-Britt Ringvall är den ende som är kvar från förra styrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista