SKIDOR

Stina Nilsson spurtade ner Falla

2:10 min

Stina Nilsson vann skidsprinten i Falun efter att ha slagit norskan Maiken Caspersen Falla i spurten.

Stina Nilsson ledde inför lördagens sprint i Falun med 13 poäng före Maiken Caspersen Falla i sprintcupen. För norskan gällde det alltså att plocka in poäng på Nilsson för att närma sig inför avgörandet i världscupavslutningen i Kanada nästa helg. Så blev det dock inte.

I finalen var Nilsson starkast av de två och gick i mål som segrare, 67 hundradelar före Falla. Därmed utökade svenskan sitt försprång i sprintcupen.

För Maja Dahlqvist, som var snabbast i prologen, blev det en tredjeplats. Hon var 2.13 efter Nilsson i mål. Den tredje svenskan i finalen, Ida Ingemarsdotter, slutade på en fjärdeplats.

I herrarnas sprint var det en enda svensk som tog sig vidare från kvartsfinalerna: Martin Bergström. Han gav sig sedan ut i en riktigt tuff semi mot bland andra Kläbo, Pellegrino och Skar, men lyckades glida över mållinjen som fyra och avancera till final som så kallad lucky loser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista