Skidskytte-VM 2019

Sverige sjua i herrstafetten – Samuelsson bommade tre gånger

1:18 min

De svenska medaljdrömmarna grusades i näst sista skyttet när Sebastian Samuelsson bommade tre gånger och svenskarna fick nöja sig med en sjunde plats plats.

Förstaåkare Fredrik Lindström såg till att ge Sverige en bra start med en bom i liggande följt av fullt och snabbt skytte i liggande innan han växlade över till Jesper Nelin nio sekunder från täten. 

– Det där stående skyttet är bland det bästa Fredrik gjort någonsin, konstaterade skyttetränare Johan Hagström i Radiosportens sändning. 

Nelin åkte snabbt och trots två bom i liggande och en bom i stående lämnade han över för Martin Ponsiluoma med Sverige på tredjeplats efter halva loppet. 

En bom i vardera skytte av Ponsiluoma och när Sebastian Samuelsson växlades in på sistasträckan var Sverige fyra, 21 sekunder från bronsplatsen.  

Men de svenska medaljdrömmarna grusades när Samuelsson stod för tre bom direkt i liggande skyttet. Efter ytterligare två bom tog han det svenska laget i mål på sjundeplats.

Längst fram stod norrmännen för en uppvisning på väg mot ett klart VM-guld. Tyskland slutade tvåa och där bakom stod Martin Fourcade för en kollaps i sista skyttet med två straffrundor och därmed kunde Ryssland knipa bronset. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista