PLAYOFF HOCKEYETTAN

Östersunds IK föll i sista perioden mot Hudiksvall

2:39 min

En historisk framgång fick ett abrupt slut när Östersunds IK förlorade mot Hudiksvall med 2-3. Säsongen är nu över.

Östersunds IK hade kvitterat i matcher och övertygat i en 5-1 seger mot Hudiksvall under fredagen. Chansen fanns nu att avgöra i den tredje matchen och gå till kvalserien mot Hockeyallsvenskan med ytterligare 10 matcher. Men Hudiksvall kunde hålla tätt bakåt och sätta sina chanser framåt vilket ledde till vinst 2-3.

Hockey är många gånger en slumpartad sport. Vi ska avgöra det här på egen hand. Det är tungt. Det kändes som om vi hade dom, säger Östersunds tränare Kjell-Åke Andersson.

Inför den tredje och sista perioden stod det 1-1 och Östersund inledde starkt. Utvisning tidigt för Hudiksvall i tredje perioden och en mängd chanser för Östersund även därefter.

Men när Hudiksvall drar på sig två raka utvisningar i mitten av perioden, ett guldläge för ÖIK, går det troll i powerplayspelet. Sen är det istället Hudiksvall som tar ledningen, 1-2. Hemmalaget kan kvittera, men med knappt två minuter kvar tar Hudiksvall åter ledningen och Östersund kan inte resa sig ytterligare en gång.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista