Skidskytte-VM 2019

Hanna Öberg fyra i masstarten

1:12 min

Hanna Öberg avslutade skidskytte-VM med en fjärdeplats i masstarten.

Svenskan har tagit ett guld, ett silver och ett brons i Östersund. Men i den avslutande masstarten blev det inte någon ny medalj för Öberg.

Hanna Öberg fick en drömstart i det ymniga snöfallet med fullt skytte i första, men i de två efterföljande skjutningarna drog 23-åringen på sig tre bom.

Det var fler som hade problem i snön och vinden och Öberg hade fortfarande en liten chans på medalj när hon sköt fullt i det sista skyttet. Men svenskan hann inte ikapp tyskan Denise Herrmann utan gled in över mållinjen som fyra.

– Vilken stabil svensk insats, det har varit otroligt svåra förutsättningar i dag, hatten av för Hanna Öberg, säger Radiosportens expert Carl Johan Bergman.

Italienskan Dorothea Wierer vann masstarten före Jekaterina Jurlova-Percht från Ryssland. Linn Persson gjorde ett imponerande lopp och blev nia. Mona Brorsson slutade på en 15:e plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista