Veckans Bild

Veckans bild – vårbebisar på gång

2:03 min

I Storsjö i Härjedalen fångade Marlene Åslund en härlig bild – tre fina gravidmagar, stod uppradade i solen framför en ståtlig fjällutsikt.

Det är inte bara i djurens värld det är extra rundmagat och föds massa små bebisar så här på våren.

 – Här ska det bli bebisar, säger Marlene Åslund i Storsjö kapell, som tagit bilden på Elin Åslund, Gabrielle Thyr och svärdottern Johanna Engström. I augusti blir därmed Marlene Åslund farmor för andra gången.

Berätta om när du tog den här bilden!

– Pappas syskon har kvar sitt barndomshem ute på en ö, och där brukar vi samlas för fiska, elda, äta mat och fika, berättar Marlene Åslund som alltid brukar se till att ha med sig kameran.

Tusen tack för alla vackra bilder som ni låter oss få se! 

Veckans bild pryder våra konton i sociala medier under en vecka och publiceras även här på sajten. Vinnarfotografen är ofta med i vårt eftermiddagsprogram på måndagar. 

Vill du vara med och tävla delar du framför allt din bild med oss i sociala medier med #p4jämtlandbild eller mejlar den till p4jamtland@sverigesradio.se. Gå gärna in på #p4jämtlandbild och titta på alla andra fina bilder som våra lyssnare delar med sig av.

Genom att du skickar din bild till oss eller använder hashtaggen #p4jämtlandbild intygar du att du äger upphovsrätten till bilden och ger oss rätt att använda den i vår verksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista