Polis

Villainbrott i påsktid – flera norrlän drabbade

0:27 min

Flera bostadsinbrott har polisanmälts i Jämtlands län i inledningen av påskhelgen. Fyra villor - två i Östersund, och två i Brunflo har haft objudet besök.

Polisens kriminaltekniker har undersökt brottsplatserna och säkrat spår.

Fullständiga förteckningar av vad som stulits är ännu inte klara men i en av villorna i Östersund saknas bland annat ett kassaskåp, enligt polisens förundersökningsledare.

Polisen i Region Nord uppmuntrar bostadsområden och byar att anmäla sig till och använda sig av Grannsamverkan eftersom det under påsken begåtts flera inbrott i norra regionen - och tillvägagångssättet har varit liknande vilket kan tyda på en liga.

Inbrotten har skett i Jämtland (Östersund, Brunflo), sedan Västernorrland (Sollefteå, Örnsköldsvik) och slutligen i Västerbotten (Nordmaling).

Polisens tips mot & efter inbrott

Är ni bortresta - be grannen gå förbi hemma hos er och göra så det ser ut som någon är hemma och det är rörelse på gården och bostaden, berätta för någon av grannarna att ni är borta så de kan hålla koll.

Om ni är hemma under helger och semestertider - prata med de som är bortresta och fråga om ni ska hjälpa dem genom parkera bilen på deras tomt, flytta saker på gården o s v. Var uppmärksam om ni ser okända personer och fordon, notera gärna registreringsnummer.

Upptäcker du inbrott i bostad - rör inget och gå inte runt i bostaden, då riskerar spår av gärningsmännen att förstöras. Ring polisen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.